ŞAMPİYONLUK KUPASI  KARAKAYA’DA

ŞAMPİYONLUK KUPASI KARAKAYA’DA

12 Ekim 2011 Çarşamba

Çorum Belediyespor Güreş Takımı Mersin`de yapılan Türkiye Yıldızlar Karakucak Güreş Şampiyonası`nda Türkiye 2.si oldu. Güreş İl Temsilcisi ve Belediyespor Güreş Koordinatörü Hüseyin Teke, Türkiye Şampiyonası`nda alınan 2.lik kupasını Belediye Başkan Vekili Nurettin Karakaya`ya verdi.

Belediye Başkan Vekili Nurettin Karakaya, Çorum Belediyespor Güreş Takımı`nın 2009 yılın kurulduğunu, katıldığı tüm turnuva ve şampiyonalarda önemli dereceler elde ettiğini, Çorum`un Türk güreşinde çok önemli bir yere sahip olduğunu belirtti. Çorum bu zamana kadar dünya şampiyonu olmuş pek çok güreşçiyi yetiştirmiştir.

Çorum Belediyespor`a ait güreş takımının olmadığını ancak kendilerinin göreve gelmeleriyle birlikte Belediye Başkanımız Sayın Muzaffer Külcü`nün talimatıyla güreş takımını kurarak bu alandaki önemli bir eksikliği giderdiklerini vurguladı. Karakaya, önceki şampiyonalarda olduğu gibi Mersin`de yapılan Türkiye Yıldızlar Karakucak Güreş Şampiyonası`nda takım olarak 2. olan Güreş Takımını ve ferdi olarak sikletinde Türkiye Şampiyonu olan Belediyesporlu güreşçi Fatih Erdin`i ve dereceye giren tüm güreşçileri kutladığını ifade ederek “Bundan sonra da güreşteki başarılarımızın artarak devam edeceğini umuyorum. Belediyespor güreş takımımız çok önemli güreşçiler yetiştirerek. Bu güreşçiler Türk ve Dünya güreşine önemli katkılar sağlayacaktır”; diye konuştu.

Güreş İl Temsilcisi ve Belediyespor Güreş Koordinatörü Hüseyin Teke güreşe yaptığı katkıları nedeniyle Belediye Başkan Vekili Nurettin Karakaya`ya teşekkür ederek minyatür kispet şeklinde bir şilt hediye etti.

Hüseyin Teke`nin Başkan Vekili Karakaya`yı ziyareti esnasında Elvançelebi Belediye Başkanı Hamdi Özseçer ve Düvenci Belediye Başkanı Arif Aksoy da hazır bulundu.