12°C kapalı

12°C kapalı

SANAT MÜZİĞİ KORSUNDAN MUHTEŞEM KONSER

23 Mayıs 2011 Pazartesi

Belediyemiz Türk Sanat Müziği Korosu, `Fasl-ı Bahar` konseriyle Çorumlulara unutulmaz bir gece yaşattı. …

Devlet Tiyatro Salonu`nda Cuma akşamı protokol üyelerine, Cumartesi akşamı ise vatandaşlara yönelik düzenlenen konseri Belediye Başkanı Zeki Gül, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan çok sayıda davetli ilgiyle izledi.

Koro Başkanı Halil Özçelebi ve Koro Şefi Ebru Erdem öncülüğünde verilen Türk Sanat Müziği konseri büyük beğeni topladı. Davetliler konser boyunca, müziklere eşlik ederek eğlenceli bir gece geçirdiler.

İki bölümden oluşan koronun konserinin ilk bölümünde Hüzzam eserler sunuldu. Buna göre Saz Heyeti`nden Osman Bey`in peşrevi. Koro`dan “Sen Sanki Baharın”; (Musa Süreyya Bey) ve “Dilhun olurum yad-ı cemalinle ben”; (Bimen Şen). Hasan Celal Kural: “Ömrümüzün son demi”; (Selahattin Altınbaş). Serpil Çetinarslan: “Her gece yollarda gözledim seni”; (Kasım İnaltekin), Hülya Gökeşme: “Bak yeşil yeşil”; (Mustafa Seyran). Hikmet Şahinbaş: “Menekşe gözlerde hiç vefa yok mu”; (Şekip Ayhan Özışık). İlkay Uysal “Rüzgar susmuş ses vermiyor”; (Ziya Taşkent). İbrahim Keskin “Dargın ayrılmayalım”; (Yusuf Nalkesen). Nuriye Kaleycik “Çıkar yücelerden”; (Saadettin Kaynak). Koro`dan “Akasyalar açarken (Y.Asım Arsoy) ve “Düriyemin güğümleri”; (İstanbul türküsü) başarı ile icra edildi. Konserin ikinci bölümü ise Salim Bey`in Hicaz Peşrevi ile başlayacak. Koro`dan “Son ümidim de bitti”; (Sadettin Kaynak) eseri ile devam eden konserde Dr. Fatih Tuncel: “Dil şad olacak diye”; (Avni Anıl). Ebrû Erdem: “Şarkılar söyle o sahillerde”; (Avni Anıl). Mehmet Mazman: “Artık yeşerecek bir dalım yok”; (Necdet Tokatlıoğlu). Şirin Cizmeci: “Gülünce gözlerinin”; (İrfan Özbakır). Mustafa Mutlu ve Müjgan Yürüyen “Sevemez kimse seni”; (Suat Sayın). Esra Hilal Özkan: “Tadı yok sensiz geçen”; (Muzaffer İlkar). Ramazan Gül: “Elveda gençliğim”; (Yıldırım Gürses). Selda Erdost: “Mecburum”; (Özdemir Hafızoğlu). Fatih Yücel: “Ahımı hicranımı”; (Selahattin İnal). Uğur Yılmaz: “Ah bu şarkıların”; (Avni Anıl) ve Özlem Sarı ise “Sen uzaklarda değil”; (Sinan Subaşı) isimli eserleri ile büyük alkış aldılar. Konserin sona ermesinden sonra Belediye Başkan Yardımcısı Gül tarafından Koro Başkanı Halil Özçelebi ve Koro Şefi Ebru Erdem`e çiçek ve plaket verildi.