SATHİ KAPLAMADA İKİSİ BİR ARADA

20 Eylül 2011 Salı

Belediyemiz tarafından alınan kombi tipi sathi kaplama aracı hizmete sunuldu.Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Fen İşleri Müdürlüğü ekiplerince yol yapımında kullanılmaya başlanan yeni aracı inceleyerek basın mensuplarına tanıttı.

Binevler mevkiinde dün gerçekleşen inceleme ve tanıtım programına Başkan Külcü`nün yanı sıra Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir de katıldı. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü yeni aldıkları kombi tipi sathi kaplama aracının kendilerine hem maddi hem de zaman tasarrufu sağlayacağını vurguladı. Yeni araç ile bütün ve mıcır serme işlemi aynı anda yapılabilecek. 103 bin TL`lik araçla bir seferde 1. 250 metrekare alanın sathi kaplaması yapılacak.

7,5 ton bitüm ve 15 ton mucuru aynı şase üzerinde taşıyan yeni aracın iş gücü, zaman ve finansal açıdan büyük avantaj sunduğunu vurgulayan Külcü, daha önce zift ve mucuru ayrı ayrı araçları kullanarak serdiklerini hatırlattı.

Belediye araç parkının baştan sona yenilendiğini vurgulayan Belediye Başkanı Külcü, açıklamalarını şöyle sürdürdü:”2,5 yıldır gerçekleştirdiğimiz çalışmalarla yollarımızı genişletiyor ve yeniden düzenliyoruz. Bu kapsamda kullandığımız araçları da yeniliyoruz. Altyapıya büyük önem veriyor, kaynaklarımızı planlı ve verimli bir şekilde yatırıma dönüştürüyoruz.

Geçtiğimiz günlerde 500 bin TL`ye yeni bir finişer aldık. Ayrıca, serimini yaptığımız asfaltın kalitesini laboratuvarımızda test ediyoruz. Soğuk asfalt konusunda arayış içerisindeydik. Farklı bir şehirde örnek bir modeli gördük ve Çorum Belediyesi`ne kazandırdık. Kombi tipi sathi kaplama aracı olarak isimlendirilen bu yeni araçla hem zift hem de mucuru bir arada seriyoruz.

Daha önce ayrı ayrı araçlarla yapılan sathi kaplama işini tek bir araçla yapma imkanı sağlayan bu yeni sistem iş gücü, zaman ve finansal açıdan önemli avantajlar sunuyor. Teknolojik açıdan da diğer yöntemlere göre daha verimli olan bu araç, sahip olduğu otomasyon özelliği nedeniyle metrekareye ne kadar malzeme kullanılacağını ayarlayabiliyor.

103 bin TL`ye mal olan bu araç üstü sistem 7,5 ton bitüm ve 15 ton mucuru aynı anda taşımaya imkan sağlıyor. İhtiyaç halinde ikinci bir araç daha almayı da düşünüyoruz. Ayarık Bağları`ndaki tüm sokakların sathi kaplamasında kullanacağımız bu yeni aracın Çorum`a hayırlı uğurlu olmasını diliyorum”;dedi.