9°C parçalı az bulutlu

9°C parçalı az bulutlu

SİNEKLE VE HAŞEREYLE ETKİLİ MÜCADELE

20 Temmuz 2011 Çarşamba

Belediyemiz Temizlik İşleri Müdürlüğü`nce hava sıcaklıklarının mevsim normallerinin üzerine çıkması nedeniyle sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarımız en üst düzeye çıkarılmıştır. Sinek ve haşereyle mücadele çalışmalarına 25 Şubat 2011 tarihi itibariyle başlanılmış olup genellikle sinek ve haşerelerin larva dönemindeki üreme alanlarında ilaçlama yapılmaktadır. Böylelikle haşerelerin yumurta döneminde üreme noktalarında yok edilmesi sağlanmaktadır.

Belediyemizin sinek ve haşereyle mücadele çalışmaları üzerinde ULV makinesi bulunan 2 adet Pikap, 1 adet holder ilaçlama makinesi bulunan Traktörle yapılmaktadır. Ayrıca 4 personelimiz de sırt atomizer ile bu ilaçlama çalışmalarına katılmaktadır.

Sülüklü Deresi, Derinçay, şehir merkezindeki yağmur suyu ve kanal ızgaraları ayrıca Karapürçek Çöp Döküm Sahası, Sanayi Bölgelerindeki metruk alanlar, Hayvan Pazarı, Ağaç Pazarı gibi yerlerde yoğun olarak devam ettirilen ilaçlama çalışmalarımız çift vardiya halinde tüm mahallelerimizde de sürdürülmektedir.

Bu çalışmalarla birlikte vatandaşlarımızın sinek ve haşere bakımından şikayetsiz bir yaz geçirmesi ve önceki yıllarda Belediyemizin elde ettiği başarının daha da artırılarak devam ettirilmesi öngörülmektedir.