Soba bacalarına dikkat!

24 Kasım 2010 Çarşamba

Başkan Yardımcısı Zeki Gül, vatandaşların kömür kullanılan sobalı ve kaloriferli bacalarını her yıl temizletmelerinin kendi menfaatlerine olacağını belirterek yapılan istatistiklerde kış aylarında temizlenmeyen bacalardan çıkan zehirli gazlardan meydana gelen zehirlenmelerin bir hayli fazla olduğunu, bunun da genelde ölümlerle sonuçlandığını açıkladı.

Zehirlenmelerin, temiz olamayan ve çekmeyen bacaların duman tepmesi ve dumanın ortama dolması sonucu ortaya çıktığını belirten Zeki Gül, “Baca çıkışları aşırı rüzgara karşı tedbir amacıyla en az çatı seviyesinde olmalıdır. Soba bacaları yılda en az iki defa temizletilmelidir.”; dedi.

Temizlenmeyen kurumun baca yangınlarına neden olduğunun unutulmaması gerektiğini vurgulayan Gül, tıkalı ve iyi çekmeyen bacaların kullanılarak can güvenliğinin tehlikeye atılmaması gerektiğini söyledi.

Zeki Gül, ayrıca küçük baca yangınlarının çatı yangınlarına sebep olabileceğini hatırlatarak soba ve kömürlü kalorifer bacalarını temizletmek isteyen vatandaşların Çorum Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü`ne müracaat edebileceklerini kaydetti.