14°C kapalı

14°C kapalı

TASAVVUF MUSİKİSİ KOROSU KONSER VERECEK

10 Haziran 2011 Cuma

Belediyemiz, Türk Tasavvuf Müziği Korosu`nu bu yılda sevenleriyle özel bir konserle tekrar buluşturacak.

Geçtiğimiz yıl Çorum Belediyesi tarafından kurulan ve kısa sürede herkesin beğenisini kazanan Belediye Tasavvuf Müziği Korosu 21 Haziran 2011 Salı günü saat 20:30 da Devlet Tiyatro Salonu`nda `Çorum İlahileri` adı altında bir konser verecek.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Tasavvuf Musikisi sevenler için koro kurduklarını bu koronun yöneticiliğini de İstanbul Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi hemşehrimiz Dr.Ubeydullah Sezikli`nin yaptığını belirterek 21 Haziran`da verilecek konsere Hafız Recep Camcı`nın da onur konuğu olarak katılacağını söyledi.

Kendi müziğinden habersiz iki nesil yetiştiren bir milletin üçüncü nesilden söz etme ihtimalinin bulunmadığını vurgulayan Muzaffer Külcü, ” Asıl olan şey toplumda eğitilmiş ve ahlaklı insan sayısını artırmaktır. Bu ahlakı sağlayan en önemli etkenlerden bir tanesi de musikidir”; dedi.

Külcü, Belediye Tasavvuf Musikisi Korosunun bundan önce verdiği konserlerde iyi bir performans sergilediğine değinerek, ” Türk Musikisinin Türk toplumunun gerçek değerlerini yaşatmaktadır. Türk Musikisi bizim özümüzdür. Bu nedenlerle Belediye olarak bu değerlere sahip çıkmak adına Türk Sanat Müziği, Türk Halk Müziği Korolarının yanına birde Türk Tasavvuf Müziği Korosu ekleyerek hemşehrilerimize özellikle genç nesillerimize bu değerlerimizi yakından tanımayı ve tanıtmayı amaçladık. 21 Haziran 2011 Salı günü saat 20:30`da Devlet Tiyatro Salonunda Tasavvuf Müziği Koromuzun vereceği konsere tüm hemşehrilerimizi bekliyoruz”; şeklinde konuştu.

Başkan Muzaffer Külcü, iki yıldır Belediyenin açmış olduğu ney kursuna devam eden öğrencilerinde neyleriyle konsere iştirak edeceğini sözlerine ekledi.