Tıbbi atıklar, çevre dostu tesiste bertaraf ediliyor

19 Temmuz 2023 Çarşamba

Çorum Belediyesi, Kardelen Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi ile her gün binlerce kilo tıbbi atığı çevreye zarar vermeden bertaraf ediyor. Kapasitesi artırılan tesiste saate 750 kilogram tıbbi atığın sterilizasyonu yapılabiliyor.

Çorum Belediyesi tıbbi atıkların, çevre sağlığına zarar vermeden kaynağından toplanması, taşınması, sterilizasyon yöntemi ile bertaraf edilmesi ve depolanması çalışmalarını toplum sağlığının korunması açısından titizlikle sürdürüyor.

Çorum merkez ve ilçelerden tıbbi atıklar toplanıyor

Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde faaliyet gösteren Karden Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi, haftanın 6 günü Çorum merkez ve 13 ilçede faaliyet gösteren 211 adet sağlık kuruluşundan tıbbi atıkları topluyor.  Tıbbi atıklar, sterilizasyon cihazında 138 derece sıcaklık ve 3 bar basınç altında sterilize ediliyor.

Tıbbi atıkların yüksek oranda risk taşıdığını ifade eden Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, “Tıbbi atıklar hassasiyetle bertaraf edilmesi gereken önemli bir atık grubu. Tıbbi atıklar, özel tedbirlerle toplanarak Çorum Belediyesi Katı Atık Düzenli Depolama Sahası içindeki Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisine getiriliyor. Radyoaktif atık kontrolünden sonra yüksek basınçlı makinelerde sterilizasyon işlemine tabi tutulan atıklar çeşitli aşamalardan geçirilerek zararsız atıklara dönüştürülüyor ve düzenli depolama sahasında bertaraf ediliyor.” dedi.

Kapasite arttı

Tesiste kullanılan cihazın kapasitesi de artırdıklarını belirten Başkan Aşgın “Eski kullanılan sterilizasyon cihazında saatte 150 kg atık sterilizasyonu gerçekleştirilirken yeni aldığımız sterilizasyon cihazında saatte 750 kg tıbbi atığın sterilizasyonu gerçekleştirilebiliyor.” dedi.

2022’de 640 ton tıbbi atık bertaraf edildi

Başkan Aşgın “Tıbbi Atıkların Kontrolü Yönetmeliği kapsamında halk sağlığı ve çevre sağlığı düşünülerek il genelindeki 211 adet sağlık kurum ve kuruluşlarından toplanan atıklar Çorum Belediyesi’ne ait lisanslı Tıbbi Atık Sterilizasyon Tesisi’nde bertaraf edilerek insan ve çevreye zararsız hale getiriliyor.” dedi.  Başkan Aşgın 2022 yılında toplam 640 bin kilogram tıbbi atığın çevreye ve insan sağlığına zarar vermeden bertaraf edildiğini sözlerine ekledi.

Foto Galeri

Tıbbi atıklar, çevre dostu tesiste bertaraf ediliyor Tıbbi atıklar, çevre dostu tesiste bertaraf ediliyor Tıbbi atıklar, çevre dostu tesiste bertaraf ediliyor Tıbbi atıklar, çevre dostu tesiste bertaraf ediliyor Tıbbi atıklar, çevre dostu tesiste bertaraf ediliyor Tıbbi atıklar, çevre dostu tesiste bertaraf ediliyor Tıbbi atıklar, çevre dostu tesiste bertaraf ediliyor