7°C parçalı bulutlu

7°C parçalı bulutlu

TRAFİK VE OTOPARK SORUNUNU ÇÖZECEK DEV ADIM

10 Ağustos 2011 Çarşamba

Belediyemiz, şehir içi ulaşımda büyük rahatlamalar meydana getirecek olan çalışmayı hızla yürütüyor. Gazi Caddesi`ni Eşref Hoca Caddesi`ne bağlayacak olan 25 metre genişliğinde, yaklaşık 600 metre uzunluğunda alternatif yol için çalışmalar hızlandırıldı. Yeni açılacak olan yol için kamulaştırma çalışmalarında ise yarıdan fazlası tamamlandı.

Çorum Belediyesi, Başkan Muzaffer Külcü`nün göreve gelmesinden bugüne kadar her geçen gün hızla artan otopark sorunu çözmek ve yeni caddeler açmak için istimlak ettiği bölgelerdeki çalışmalarını sürdürüyor. İstimlak çalışmalarında % 50`sinden fazlası tamamlanan yeni açılacak alternatif cadde güzergahında 2012 yılı içerisinde tüm istimlak çalışmalarının bitirilmesi planlanıyor.

Gazi Caddesi`ni Eşref Hoca Caddesi`ne bağlayacak cadde üzerinde istimlak edilen yerlerin yıkım çalışmaları da sürüyor. Bu çerçevede kamulaştırılan üç adet ev, mülk sahipleriyle anlaşıldıktan sonra yine mülk sahiplerinin de katılımıyla Fen İşleri Müdürlüğü`ne bağlı ekipler tarafından yıkıldı. Yeni açılacak olan yol, park ve otoparkları olan modern görünümlü bir yol olacak.

Bilindiği gibi Çorum Belediyesi, daha önce Kültür Sitesi`nin batısında bulunan İmar Planında yer altı oto parkı ve park alanı işaretli bölgede arsaları kamulaştırmıştı. Otopark yapımı için de bölgedeki kamulaştırma işlemleri hızla devam etmektedir. Bu bölgelerde, halen kamulaştırma çalışmalarına devam edilmekte, kamulaştırılacak arsaların sahipleri ile görüşmeler sürdürülmekte olup görüşmelerin kısa zamanda bitirilip, istimlakleri yapıldıktan sonra Çorum`un modern bir oto parka kavuşturulması hedeflenmektedir.