20°C kapalı

20°C kapalı

Türk Edebiyatı’nın güçlü isimlerinden Mehmet Akif İnan anıldı

23 Ocak 2010 Cumartesi

Belediyemiz ile Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen bir programla yakın dönem Türk Edebiyatı`nın güçlü isimlerinden Mehmet Akif İnan anıldı. Önceki akşam Belediyemiz konferans salonunda gerçekleştirilen `7 Güzel Adamdan Mehmet Akif İnan`ı Anma Programı` adlı programa Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, İl Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, Müftü Ahmet Çelik, Dil ve Edebiyat Derneği Genel Başkan Yardımcıları Mehmet Kamil Berse ve Recep Garip, Belediyemiz daire müdürleri, Sağlık Sen Genel Sekreteri Menderes Turbay, Memur Sen İl Başkanı Erol Kavuncu, Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şube Başkanı Turhan Candan ve çok sayıda eğitimci katıldı.

Saygı duruşuna durulması ve İstiklal Marşı`nın okunmasının ardından başlayan programın açılış konuşmasını Dil ve Edebiyat Derneği Çorum Şube Başkanı Turhan Candan yaptı. Dil ve Edebiyat Derneği`nin ilk şubesi olan Çorum Şubesi`nin ikinci anma programı, Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kamil Berse`nin dernek hakkında bilgiler verdiği konuşması ile devam etti. Berse`nin konuşmasının ardından Mehmet Akif İnan`ın 5 dakikalık Sinevizyon gösterisi izletildi. Anma programında son olarak Genel Başkan Yardımcısı Recep Garip bir konuşma yaptı. Recep Garip konuşmasında yakın dostu olan Mehmet Akif İnan`ın hayatı, sanatsal çalışmaları ve eserleri ile ilgili bilgiler verdi. Program sonunda Mehmet Kamil Berse` ne katkılarından dolayı çiçek takdim edildi.