27°C kapalı

27°C kapalı

Türk Japon dostluğunun rüzgârı Çorum’da esecek.

15 Nisan 2010 Perşembe

Belediye Başkan Yardımcısı Zeki Gül, Japon halkı ile Türk Halkı arasında yüzyıllar öncesine dayanan bir dostluğun bulunduğunu belirterek o nedenle 2010 yılının Türkiye`de Japon Yılı ilan edildiğini söyledi.

Belediye olarak bu dostluğun Çorum`da Çorum halkına daha iyi anlatabilmek ve hatırlatabilmek adına 22 Nisan 2010 Perşembe günü saat 20:00 da Devlet Tiyatro salonunda Japon Davul Gösterisi sunulacağını ifade eden Zeki Gül, gösteriyi sunacak ekibinin tamamının Japonlardan oluştuğunu kaydetti.

Gül, Davul`un Japonya`da Ulusal enstrümanlardan birinin ve en önemlilerin başında geldiğini belirterek 22 Nisan`da Devlet Tiyatro salonunda Çorum Belediyesinin organize ettiği Japanese Drum Shov tarafından sunulacak Japon Davul Gösterisine tüm Çorumluları davet tti.