6°C kapalı

6°C kapalı

TUSKON BAŞKANI MERAL'DEN, BAŞKAN KÜLCÜ’YÜ ZİYARET

5 Ağustos 2011 Cuma

Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON) Başkanı Rızanur Meral, Belediye Başkanı Muzaffer Külcü`yü makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan TUSKON Başkanı Meral Çorum`a en son 15 yıl önce geldiğini ifade ederek, aradan geçen Çorum`u büyük bir değişim içinde gördüğünü söyledi.

Sanayi tesislerinde incelemelerde bulunduğunu ve inovasyonları barısında çok güzel tesisler gördüğünü anlatan Meral, “Güzel bir sanayi altyapısı var. Bundan dolayı Çorumlular adına sevindim. Ancak sanayinin uluslar arası alanda büyümeye ihtiyacı var. Bunun içinde sanayicilerin uluslar arası ilişkileri geliştirmeleri lazım”; dedi.

Çorum`da Vali, Belediye Başkanı, Rektör ve STK`ların da aralarında güzel bir birliktelik olduğunu gördüğünü kaydeden Meral, “Bu kurumlar arasında dayanışma olduğu zaman başarı da geliyor. Çorum`da bu takım çalışmasının olduğunu gördüm”; dedi. Belediye Başkanı Muzaffer Külcü ise Türkiye`nin 2002`de 32 milyar dolar ihracat olduğunu ve bu rakamın şimdi 132 milyar dolara çıktığını ifade ederek, “Bunda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın uluslar arası alanda yürüttüğü politikaların önemi büyüktür. Ama TUSKON gibi örgütlerin yaptığı çalışma ziyaretleri de Anadolu`nun ufkunu açıyor. Çorum`da esnaflıktan sanayiye geçmiş bir şehirdir. Nitelikli bir sanayi bölgemiz var ama arzu ettiğimiz istihdam rakamlarına henüz ulaşamadık”; şeklinde konuştu.
Ziyaret sonunda ise Başkan Muzaffer Külcü, TUSKON Başkanı Rızanur Meral`a bakır işlemeli ibrik hediye etti.