15°C kapalı

15°C kapalı

ÜNLÜ RESSAMLAR YİNE ÇORUM’DA

1 Temmuz 2011 Cuma

Belediyemiz, Dünyaca ünlü Türk ve yabancı ressamları yine bir araya getirerek Çorum`u resmettirecek.

Belediyemiz tarafından bu yıl üçüncüsü gerçekleştirilecek olan Uluslararası Ressamlar buluşması bugün başlayıp 7 Temmuz tarihine kadar devam edecek. Çorum`un ilçeleriyle birlikte tarihi, turistik ve doğal güzelliklerini gezecek olan değişik üniversitelerde görev yapan ve her biri kendi alanında üne sahip ressamlar daha sonra Çorum`un bu güzelliklerini tuvallerine yansıtacaklar.

İlimizin tarihi ve turistik mekanlarını bir hafta süresince resmedecek olan yirmi ressam yapacakları bu resimleri de ilimizde kurulacak olan Güzel Sanatlar Müzesine bağışlayacaklar. Ressamlar buluşmasında Çorum Belediyesi Sanat Danışmanı Nilgün Ayşecik Çevik ve Bünyamin Balamir ile birlikte şu ünlü ressamlar yer alacak; Adele (Deda) Barattini, Jonal Torio Buenafe, Pierre Jean Llado, Ali Candaş, Numan Arslan, Bahri Genç, Şenol Özdevrim, Burcu Arıcı, Merih Tekin Bender, İbrahim Çiçtçioğlu, Süleyman Kakarul, Turan Enginoğlu, Nedret Yaşar, Vural Yıldırım, Figen Batı, Berna Erkun, Müfit İşler, Ahmet Özol, Bahattin Odabaşı, ve Ahmet Özel.