12°C hafif yağmur

12°C hafif yağmur

VELİPAŞA KONAĞINDA GÜZEL ŞEYLER OLUYOR

30 Mayıs 2011 Pazartesi

Belediyemiz Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde `Madde Bağımlılığından Kurtulma Yolları ve Sağlıklı Yaşam` konulu bir konferans verildi.

Belediyemiz Aile Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen ve Yeşilay Derneği Çorum İl Temsilcisi Atilla Alpay, tarafından verilen konferansa çok sayıda bayanın yoğun ilgi göstermesi dikkat çekti.

Atilla Alpay, konferansta Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, yılda 5 milyon kişinin tütünden kaynaklanan sağlık sorunları nedeniyle hayatlarını kaybettiğini vurgulayarak, Bu rakamların 2030 yılında 10 milyonu bulmasının beklendiğini söyledi.

Türkiye`de ise günde 300, saatte 12 kişi olmak üzere yılda yaklaşık 100 bin kişinin sigara yüzünden yaşamını yitirdiğini kaydeden Atilla Alpay, “Sigara bağımlılığı insanları kansere, kanser ise ölüme götürmektedir. Bizlere yani sizlere düşen görev ise yakınlarımızın sağlıklı ve uzun bir yaşam sürmesini istiyorsak sigara, alkol ve uyuşturucu gibi bağımlılık yapan alışkanlıklardan uzak tutmaktır”; dedi.

Program sonunda katılımcılara Atilla Alpay tarafından Eğitim Sertifikası verildi. Konferansa katılan davetliler Kadın Kültür ve Sanat Merkezi`nin bu tür programlara ev sahipliği yapmasının kendilerini son derece mutlu ettiğini ifade ettiler.

Ayrıca Kadın Kültür ve Sanat Merkezinde Yeşilay Çorum İl Temsilciliği tarafından `Madde Bağımlılığından Kurtulma Yolları ve Sağlıklı Yaşam` konulu bir sergi açıldı. Yeşilay Derneği Çorum İl Temsilcisi Atilla Alpay serginin 31 Mayıs 2011 tarihine kadar açık kalacağını belirtti.