16°C orta şiddetli yağmur

16°C orta şiddetli yağmur

Verban & Hitit Ensemble’den muhteşem konser

28 Eylül 2023 Perşembe

Verban & Hitit Ensemble Konseri, Çorum Belediyesi’nin ev sahipliğinde müzikseverlerle buluştu. Geçmişten günümüze farklı kültürler arasında barış ve sevgi köprülerinin kurulduğu konserde, sanatseverler tarihte yolculuk yaptı.

Verban & Hitit Ensemble Konseri,  Çorum Belediyesi, Rusya Büyükelçiliği, Vakıf 19 Çorumlular Vakfı işbirliği, Çorum Valiliği, Hitit Üniversitesi ve Çorum Ticaret ve Sanayi Odası'nın destekleriyle Devlet Tiyatro Salonu'nda sanatseverlerle buluştu.

Farklı kültürleri bir araya getiren Verban ve Hitit Ensemble korosu ekipleri, izleyenlere geçmişten günümüze uzanan bir müzik yolculuğuna çıkardı.  Konseri, ­Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı, Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, Hitit Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ali Osman Öztürk, Rusya Türkiye Büyükelçiliği Kültür Ataşesi Evgeny Bakhrevsky ve çok sayıda sanatsever izledi.

Rusya’nın geleneksel sazları ile sözlerini sunan Verband ekibi ve 4 bin yıllık Hitit çalgılarını geçmişten günümüze uyarlayan Hitit Ensemble ekibi, muhteşem müzik ziyafetiyle izleyenlerden alkış aldı.

­Vali Doç. Dr. Zülkif Dağlı da konuşmasında, Verban ve Hitit Ensemble ekiplerinin çok güzel bir müzik ziyafeti sunduğunu belirerek konsere katkı sunanlara teşekkür etti.

Program sonunda ­Vali Dağlı ve Başkan Aşgın sanatçılara çiçek takdim etti. Vakıf 19 Çorumlular Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Alper Bilan da konsere verdiği katkıdan dolayı Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın’a plaket takdim etti.

Foto Galeri