10°C kapalı

10°C kapalı

YENİ PARKLAR ÇORUM’U GÜZELLEŞTİRECEK

3 Ağustos 2011 Çarşamba

Çorum`da yeni park çalışmalarının başladığını ifade eden Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, her mahalleye yeni ve modern parklar yaparak, 14 mahallede parkı olmayan bir mahalle bırakmayacaklarını söyledi.

Çorum`daki hiçbir mahalleyi birbirinden ayırmadığını her mahalleye aynı mesafede olduğunu belirten Başkan Külcü, “Her mahallemizde yapacağımız yeni ve modern parklar ile Çorum`u yeşile bürünmüş farklı bir kent haline getireceğiz”; dedi.

Yeni yapılan parkların her yaştan insana hitap edeceğini belirten Muzaffer Külcü, “Çocukların güvenle oyun oynayabilecekleri oyun gurupları, büyüklerin spor yapabilecekleri spor aletleri, çocuklarını parka getiren ailelerin oturup dinlenebilecekleri alanların yer aldığı yeni modern parkların yapımına devam ediyoruz. Daha önce Hıfzı Veldet Velidedeoğlu Parkını yaparak halkın hizmetine sunmuştuk. 2011 yılında ise Rüstem Eren Parkı ile Yazı Çarşıda eski Cezaevinin yerine yapımına başladığımız yeni ve modern park çalışmalarımız devam ediyor. Pir-i Baba Parkı ile Bosna Parkının ihalesi yapıldı. Parklar tamamlandıktan sonra insanlarımız gönül rahatlığı içerisinde parklarımızda oturup dinlenme fırsatı bulacaklar”; şeklinde konuştu.

Belediye Başkan Yardımcısı Alper Zahir ile birlikte yapımı devam eden parklarda inceleme yapan Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, park çalışmaları hakkında teknik ekipten bilgiler aldı.

Çorum`da yapımı devam eden parklar ile yeni yapılacak parklar hakkında da bilgiler veren Başkan Muzaffer Külcü, “Çorum Yeşil Kent”; olacak diye konuştu.

Rüstem Eren Parkı Yeni Haliyle vatandaşların beğenisini topladı

Gülabibey Mahallesinde bulunan Rüstem Eren Parkını sil baştan yenilediklerini anlatan Başkan Külcü, Üç boyutlu olarak hazırlanan parkın görüntüsünün halkın beğenisini topladığını söyledi.

Parkın yeni yapısıyla vatandaşlara huzur veren bir yer haline geldiğini kaydeden Külcü, Rüstem Eren Parkının 15 bin metrekare alan üzerine inşa edildiğini, parkın tamamlanmasının ardından halkın dinlenirken aynı zamanda spor yapma imkanı bulacağını belirtti.

Ayrıca parkta bulunan 500 metre uzunluğundaki tartan zeminli yürüme parkuru ve 2 ayrı yerde fitness alanları, park içi gezinti yolları, büyük kafeterya, çocuklar için oyun alanları, görsel havuzlar, kamelya, oturma grupları ile sütunlu giriş kapıları ve süs havuzları parka ayrı bir görüntü katacak.

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Park çalışmaları sırasında proje aşamasında olan parklar hakkında da bilgiler verdi.

Başkan Külcü, Mimar Sinan Mahallesinde bulunan Bosna Parkı ile Gazi Caddesinde bulunan Pir-i Baba Parkının da projesinin tamamlanarak ihale aşamasına geldiğini ve yapımına kısa sürede başlayacaklarını söyledi.

Ceza Evinin Yerine Yeni Park

Yazı Çarşı`da eski cezaevinin yerine yeni ve modern park çalışmasına başladıklarını ifade eden Başkan Külcü, 10 bin metrekare alan üzerine yapılacak olan parkta 180 metrekare alan üzerine panaromik şekilde parka hakim kafeterya, 7-14 yaş grubuna hitap eden oyun alanı, 50 kişilik otopark, gezinti yolları, asma-germe örtülü oturma alanları, sergi yapmaya imkan sağlayan alanlar, havuz ile su perdesi sistemlerinin bulunacağını kaydetti.

Kent Park Çorum`un yüz akı olacak

Kent Park`ın Çorum`un yüz akı olacağını belirten Başkan Muzaffer Külcü, Kent Parkın yaklaşık 153 dönüm alan üzerine kurulacağını, parkta gölet, ekolojik ve tematik bahçeler, Minya Çorum, göl kenarı yürüyüş alanları, açık sinema, kompleksler ile modern bir park yapacaklarını söyledi.

Tarım İl Müdürlüğünün yerine yapmayı planladıkları Kent Parkın proje çalışmalarının tamamlanma aşamasında olduğunu ifade eden Külcü, “Alanın devir teslimi yapıldı. Parkın proje çalışmaları ise son aşamada kısa sürede park alanında çalışmalara başlanacak”; dedi.