14°C parçalı bulutlu

14°C parçalı bulutlu

YENİ TERMİNAL İNŞAATI 2012 ‘DE BAŞLIYOR

16 Ağustos 2011 Salı

Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Yeni Terminal projesinin ihalesini iki ay önce yaptıklarını belirterek “Eylül ayı içerisinde proje teslim edilecek ve 2012 yılının başında inşasına başlamayı hedefliyoruz. 2012 bütçesi Kasım ayında Meclise gelecek ve Terminal için ayrılan bütçeyi orada göreceksiniz. 2013`ün sonbaharına gelindiğinde Yeni Terminal inşaatını bitirmeyi hedefliyoruz”; dedi.

Yeni Terminalin 55 bin metre karelik alanda yapılacağını kaydeden Külcü, “Mevcut otogarın sıkıntılarını hep beraber yaşıyoruz. Asker uğurlama ve hacı uğurlama döneminde otogarın insanlara yetmediğini görüyoruz.

Ayrıca yeni terminalin ana giriş kapısının yanına Belediye olarak yeni bir petrol istasyonu kuracağız. Şu an mevcut petrol istasyonu ile ilgili davada sona yaklaşıldığını görüyoruz. Bu davanın tamamlanmasının ardından terminal projemizi hızlandıracağız.

Gerek spor kompleksi, gerekse de terminal projemizin maliyeti 250 milyon TL`yi buluyor. Elde edeceğimiz gelirlerle buradaki çalışmamızı finanse edeceğiz.”; diye konuştu.