21°C az bulutlu

21°C az bulutlu

Zaman Tuneli Fotoğrafları Kent Arşivi’ne verilecek.

14 Nisan 2010 Çarşamba

Çorum`un son 5 yılını anlatan Zaman Tüneli isimli haber fotoğrafları sergisi Kültür Sitesi`ndeki Devlet Güzel Sanatlar Galerisi`nde açıldı. Belediyemizin desteğiyle 13-16 Nisan tarihleri arasında açılan Zaman Tüneli isimli haber fotoğrafları Sergi sonunda Çorum Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi`ne verilecek.

Çorum`da 5 yıldır muhabir olarak görev yapan, aynı zamanda fotoğrafçılıkla da uğraşan TRT-CİHAN Muhabiri Burçin Dokgöz ile Anadolu Ajansı Muhabiri Gazi Nogay`ın Çorum’un son 5 yıllık geçmişini fotoğraflarla gözler önüne serilen sergi Çorum Valisi Mustafa Toprak, Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü tarafından açıldı.

Çorum’da 2005 yılından itibaren gelişen önemli olayların fotoğrafları yer alan fotoğraflarla birlikte olaylarla ilgili açıklayıcı bilgilere de yer veriliyor.

Sergi sonunda fotoğrafların Çorum Belediyesi Kent Arşivi ve Müzesi`ne verileceğini ifade eden Gazi Nogay ile Burçin Dokgöz, “Zaman Tüneli sergisi hem fotoğrafları, hem konusu hem de farklılıkları ile adından söz ettirecek. Fotoğraf meraklıları ile Çorum’un son 5 yılını görmek isteyen herkesi sergimize davet ediyoruz. Sergimize ve sanata büyük destek veren Belediye Başkanı sayın Muzaffer Külcü ile sergiye katkılarından dolayı Hancılar Restaurant, Lapassi Cafe ve Studio Lale`ye teşekkür ediyoruz”; diye konuştular.

Fotoğrafların Belediye Kent Arşivi`ne verilmesi nedeniyle Belediye tarafından Burçin Selçuk Dokgöz ile Gazi Nogay`a plaket verildi. Vali Mustafa Toprak ile Başkan Muzaffer Külcü tarafından Dokgöz ve Nogay`a Plaketler verildi.

Serginin açılışına Çorum Valisi Mustafa Toprak, Çorum Milletvekilleri Agah Kafkas, Cahit Bağcı ve Belediye Başkanı Muzaffer Külcü, Emniyet Müdürü Necmettin Emre, Milli Eğitim Müdürü Aytekin Girgin, İl Kültür Müdürü Ali Özüdoğru, Belediye Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mustafa Ercan ile çok sayıda fotoğraf sever katıldı
Kültür Sitesi`ndeki Devlet Güzel Sanatlar Galerisi`nde açılan “Zaman Tüneli Haber Fotoğrafları Sergisi”; 16 Nisan`a kadar gün boyu açık kalacak…