Çevre Bilinci, Çocuklara Tiyatro İle Aşılandı

Belediyemiz, çocuklara çevre bilincini aşılamak ve çocukların çevre konusunda duyarlılıklarını artırmak amacıyla “Teneke Adam’ın Maceraları” adlı tiyatro gösterisinin ilk sahnesini sergiledi.

Belediyemiz Tiyatro Kulübü tarafından hazırlanan ve “Çevreci Kadeş Çevreci Kardeş Kulübü” tarafından da desteklenen, Devlet Tiyatro Salonu’nda çocuklarla buluştu. Atıkların doğaya gelişi güzel bırakılması, bu atıkların çevreye verdiği zararları konu alan tiyatro oyunu, çocuklara atıkların doğaya verdiği zararları ve atıkların geri dönüşümü ile ortaya çıkan kahramanı konu ediniyor. Çocukların da büyük ilgiyle izlediği oyun sonrası Belediyemiz Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Mahmut Yabacıoğlu ve Temizlik İşleri Müdürü Eyüp Aytekin oyunculara teşekkür belgesi verdi. Oyunu izlemeye gelen çocukların her birinin ‘Geri Dönüşüm Kahramanı’ olarak salondan ayrılacaklarını vurgulayan Yabacıoğlu, “Her biriniz Geri Dönüşüm Kahramanısınız ve artık görev almaya hazırsınız. Dönüşüm çocuklarla oluyor ve biz size çok güveniyoruz. Bu güzel programa katıldığınız için hepinize teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Teneke Adam’ın Maceraları adlı tiyatro gösterisi 1 Şubat 2022 günü Buhara Kültür Merkezinde sahne alarak izleyiciyle buluşacak.

Öte yandan Çorum Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü de Devlet Tiyatro Salonu girişinde Atık Metal Geri Dönüşüm Sergisi açarak atıklardan dönüştürülen ürünleri sergiledi.

31 Ocak 2022